Gucci pop
13

Ruski sveštenik na udaru kritika jer se na Instagramu hvalio luksuznom odjećom

Klix.ba
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Nakon što se našao na udaru kritika zbog ljubavi prema luksuznim stvarima svakodnevno dijelio na društvenim mrežama izbrisao, ruski sveštenik Vyacheslav Baskakov obrisao je svoj Instagram profil.

Ruski sveštenik Vyacheslav Baskakov veliki je ljubitelj luksuznih stvri i odjeće, a njegove omiljene modne kuće su Gucci i Louis Vuitton. Fotogrfije skupocjenih torbi i obuće svakodnevno je dijelio na Instagramu i na taj način privukao veliku pažnju javnosti, a ruski mediji prozvali su ga "Gucci pop".

Crkveni poglavari osudili su njegovo ponašanje i naveli da će morati da odgovara pred disciplinskom komisijom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Život sveštenika ne može biti podijeljen na privatni i javni. Osim toga, nijedan sveštenik ne može djelovati kao sveštenik od jutra do ručka, a od ručka do večere biti druga osoba", rekao je Alexander Volkov, glasnogovornik ruskog patrijarha Kirila.

Baskakov se prethodno izvinio zbog fotografija i rekao kako će zatvoriti Instagram te snositi posljedice kazne koju mu odrede zbog njegovog ponašanja i činjenice da se nije ponašao ponizno i odgovarajuće.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Negirao je da posjeduje Gucci i Louis Vuitton torbe i cipele tvrdeći da je sve fotografije koje je postavio na Instagram snimio u trgovinama.

"To su jeftine cipele koje djeluju savršeno", rekao je Baskakov.