Extreme Fly 2024
228

Sarajevo od 28. do 30. juna i od 8. do 10. augusta očekuje pravi spektakl na nebu

M. G.
Paragliding, ili jedrenje paragliderom, postaje sve popularniji u Bosni i Hercegovini kao jednostavan način da se ostvari san o letenju.

Ljubitelji ovog uzbudljivog sporta iz Extreme Sport Club Sarajevo smatraju da paragliding može značajno doprinijeti turističkoj ponudi Sarajeva.

Grad, okružen planinama savršenim za letenje, idealno je mjesto za organizaciju jedinstvenog događaja pod nazivom "Extreme Fly 2024." Ovaj spektakularni show biće održan dva puta tokom godine.

Prvi dio događaja zakazan je za period od 28. do 30. juna, uz učešće 70 međunarodnih i 40 domaćih pilota paraglidera. Startna tačka je na Trebeviću, kod Slovenskog planinarskog doma “Jure Franko,” gdje će paraglideri poletjeti nakon 13 sati.

Nakon preleta planina oko Sarajeva na ruti dugoj između 50 i 100 kilometara, ciljna destinacija je Bara – Šip, iza poslovnog objekta "Bingo". Tamo će biti organizovan poseban program za doček paraglidera.

Građani i turisti moći će uživati u prelijepom prizoru više od stotinu paraglidera na nebu iznad Sarajeva. Njihovi letovi, uzdizanja i spuštanja pružit će nezaboravan spektakl.

Nakon slijetanja, svi posjetioci su pozvani na "Extreme Fly party" na otvorenom, gdje će oba dana događaja nastupati poznati sarajevski DJ-evi.

Svi sadržaji su besplatni, vremenska prognoza je odlična, a organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju, podrže ove hrabre sportiste i uživaju u spektakularnom letu paraglidera.

Drugi dio paragliding show-a "Extreme Fly 2024" bit će održan od 8. do 10. augusta, period kada Sarajevo bilježi najveći broj turista. Ovaj jedinstveni događaj će zasigurno oduševiti sve posjetioce glavnog grada.