Postao otac u 83. godini
94

Al Pacino o odnosu sa 16-mjesečnim sinom: "Povremeno mi šalje poruke"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Al Pacino u novom intervjuu za BBC osvrnuo se na svoju ulogu oca te činjenicu da je dijete dobio u 83. godini, a kazao je kako iako nije više u vezi s Noor Alfallah održava kontakt sa 16-mjesečnim sinom i to uglavnom online.

Govoreći za BBC o svojoj autobiografiji "Sonny Boy", 84-godišnji glumac je rekao da voli biti otac svom 16-mjesečnom sinu Romanu, kojeg ima zajedno sa bivšom Noor Alfallah.

Zvijezda filma "Kum" kaže da je ponovno postati otac u 83. godini bilo "izvanredno" i dodaje da je otkrio nekoliko stvari koje može činiti zajedno sa sinom.

Kako Pacino i Alfallah više nisu zajedno, glumac je pronašao nove načine da komunicira sa sinom.

"Povremeno mi šalje poruke", kaže Pacino o Romanu, "Znate, ja imam ovu malu osobu. Sve što on radi mi je zanimljivo. Pa razgovaramo. Ja sviram harmoniku s njim i uspostavili smo ovakav kontakt. Tako da je zabavno".

Iako kaže da je djelimično htio napisati autobiografiju za najmlađeg sina, Pacino kaže da želi biti tu za Romanove važne životne trenutke.

"Pa sada želim biti tu za ovo dijete. Naravno da želim", kaže Pacino, "Ali stvari se dešavaju. Nadam se da jesam. Nadam se da ću ostati zdrav i da on zna ko mu je tata".

U intervjuu za The New York Times, Pacino je upitan koji film bi Roman na kraju trebao pogledati da bi shvatio glumačke napore svog oca.

"Mislim da bi trebao početi s Adamom Sandlerom ", rekao je misleći na komediju "Jack and Jill" iz 2011. godine.

Pacino i Alfallah su dobili Romana u junu 2023. godine, a nedavno je glumac potvrdio vijest da više nisu zajedno.