Večeras predstavlja film
78

Aleksa Balašević objavio simpatičnu fotografiju kćerke: "Na koga li je? Gleda Sarajevo i svira"

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sin legendarnog Đorđa Balaševića objavio je simpatičnu fotografiju svoje kćerke za klavirom koja je nastala upravo u Sarajevu.
Naime, Balašević večeras na Sarajevo Film Festivalu predstavlja svoj film "Megdan", zbog čega je i stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine. Sa sobom je poveo i porodicu, a na društvenim mrežama podijelio je fotografiju kćerkice uz prisjećanje na svog oca.

Malena Vera slavi rođendan u Sarajevu, a Aleksa je podijelio njenu fotografiju za klavirom.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Na koga li je? Gleda Sarajevo i svira", napisao je Balašević uz fotografiju.

"Megdan" je inspirisan Balaševićevom pjesmom "Čovek sa mesecom u očima", a upravo je legendarni Đorđe htio snimiti film po njoj. Aleksa mu je ispunio tu želju.

U filmu glume: Viktor Savić, Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi. Autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević,.

Radnja prati život vaterpoliste koji se upušta u prljavi svijet ilegalnih borbi u kavezima. Nekadašnja vaterpolo zvijezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima da bi spasao svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobjede i poraza tanka.