Uživali poslije koncerta
132

Alka Vuica se družila s Goranom Bregovićem u kojeg je bila zaljubljena: Bilo je divno odrastati s tobom

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Alka Vuica se na društvenim mrežama pohvalila da je uživala u druženju s Goranom Bregovićem. Odavno se priča o tome da su njih dvoje u mladosti bili u vezi, a ona je ranije rekla da je bila zaljubljena u njega.
"Sinoć su nas Brega i Dugme vratili u prošlo vrijeme, divno vrijeme naše mladosti. Prepuni emocija i utisaka, jutros smo uz kafu prepričavali dojmove s fantastičnog koncerta u Cave Romane... Hvala, Brega. Bilo je divno odrastati s tobom", navela je u opisu zajedničkih fotografija. Neki od komentara koje su joj pratitelji ostavili ispod ove objave su:

"Sve naše tuge, radosti i ljubavi iz mladosti dočekale su ove godine rane starosti", "Hej, vas dvoje", "Super ste", "Postoji li još uvijek 'napon' kada sretneš dragu osobu, jer sjećanja su skoro uvijek lijepa?".

Njih dvoje su se upoznali sredinom 1980-ih, kada je ona došla u Sarajevo da odradi intervju s njim. Prepričava se da joj je on tada rekao: "Ti nisi došla zbog intervjua nego zbog udaje."

Mnogi tvrde da se nakon toga između njih rodila ljubav. Također navode da je njihov raskid bio buran jer joj je on navodno posvetio pjesmu "Pediculis pubis". Alka i Brega nisu nikada govorili o ovome. Ona ga je prošle godine nazvala najzgodnijim muškarcem u Jugoslaviji.

"Goran Bregović Brega je stvarno poseban čovjek i mislim da su sve curice moje generacije bile zaljubljene u njega, ali i oduševljene njegovom pojavom. Brega je stvarno čudo i dan - danas jako cijenim njegove savjete. Kad je nešto bitno u životu pitam njega. Stvarno je nevjerovatan lik", rekla je.