Muzičar je užasnut
898

Amel Ćurić: Ne znam kako bih reagovao da moj sin prisustvuje rendanju sira po publici

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prvi dan škole bitan je svakom roditelju i djetetu, no potrebno im je, pogotovo danas, dati i brojne savjete i upozorenja.
Poznati bosanskohercegovački pjevač ispratio je sina Kana u prvi razred, ali kako nam je rekao, i njega muče brojne stvari koje dolaze s tom srećom, ali i odgovornošću. "Uvijek me prođu trnci kada god je početak šolske godine jer me to svaki put podsjeti na period iz školskih dana iz kojeg nosim neke od svojih najljepših uspomena. Prva prijateljstva, prve simpatije, sve ono prvo. To je ono što ostane urezano duboko u sjećanje i nikad se ne zaboravlja. Sada kada svoga sina ispraćam u školske klupe, emocije skaču na max. Jedan od emotivnijih trenutaka u životu nakon njegovog rođenja definitvno", kazao nam je Amel.

Dodao je kako svoje dijete odgaja tako da ne pravi razliku među djecom koje god oni nacije, rase, boje kože ili staleža bili.

"Supruga i ja smatramo da dijete mora imati empatiju prema svoj djeci i da ne pravi nikakve razlike u odnosu prema njima i tako ga odgajamo. Srećom da je naš Kan prirodno takav karakter, uvijek rado dijeli igračke, hranu i slatkiše sa drugarima. Sve ono šta ja očekujem od svog sina je da prije svega bude pošten i dobar čovjek, kakva god okolina oko njega bila. Učimo ga da bude ravnopravan sa svima i da se prema svima podjednako i lijepo odnosi", objašnjava.

Opisao nam je i šta je njegov najveći strah kao roditelja.

"Ono šta me strah je vršnjačko nasilje i nadam se da nećemo imati takvih problema kroz školske dane. Što od strane drugih prema njemu ili ne daj Boze još gore, od strane njega prema drugima. Što se muzike tiče, iskreno se nadam da će ovi nekakvi moderni umjetnici završiti svoju uspješnu karijeru i otići sretno u penziju do trenutka kada moj sin odraste i postane tinejdžer, jer ne znam kako bih reagovao da čujem da moje dijete sluša takve tekstove ili da prisutvuje rendanjem sira po glavama ljudi u publici", iskren je Amel Ćurić.