Podržala oba kluba
618

Amra Džeko nakon Željezničara postala član Sarajeva: I dalje sam u ljubavi s bordo bojom

N. O.
Amra Džeko sa kćerkom (Foto: Instagram)
Amra Džeko sa kćerkom (Foto: Instagram)
Kako je posljednjih dana aktuelna akcija masovnog učlanjivanja u dva sarajevska nogometna kluba, Amra Džeko na svom Instagram profilu objavila je da se učlanila u FK Sarajevo, samo nekoliko dana nakon što je suprug zajedno s cijelom porodicom učlanio u Željezničar.

"Podržala sam gradske rivale zbog supruga koji je Željovac, ali ja sam i dalje u ljubavi s bordo bojom", napisala je Amra na Instagram stroryju.

Uz fotografiju članske kartice Džeko je pozvala i druge da se registruju kao članovi bordo kluba.

Bh. reprezentativac je prije nekoliko dana podijelio fotografiju članskih kartica cjelokupne porodice, poručivši da su ispunili svoju dužnost.

Iako je i Amra zajedno sa svojom djecom, Unom, Danijem i Dalijom, registrovana kao član Željezničara - bivšeg kluba njenog supruga, od ranije je poznato da navija za gradskog rivala.

U nedavnom prisjećanju dana provedenih u školskim klupama, govorila je o druženju s prijateljicom uz opis: "Jedna za Želju navija, a druga Pitarka (ja naravno)".

Amra i Edin odlučili su pružiti podršku voljenim klubovima te pozvati i druge simpatizere da se učlane te tako pokažu svoju privrženost, a istovremeno pruže finansijsku podršku.

Trenutno u "utrci" za mobilizaciju novih članova vodi Željezničar koji ima nešto više od 6.000, dok je Sarajevo prikupilo više od 3.000 simpatizera.