U Beogradu
107

Ana Brnabić pomogla partnerici da podigne kredit od 1,6 miliona eura za privatnu polikliniku

I. S.
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov
Foto: Nova.rs/Goran Srdanov
Ana Brnabić je pomogla svojoj partnerici, doktorici Milici Đurđić da podigne kredit od 1,6 miliona eura za privatnu polikliniku u luksuznom stambeno-poslovnom kompleksu Beograd na vodi.
Milica je za potrebe otvaranja ove zdravstvene ustanove podigla kredit u vrijednosti od 1,6 miliona eura, nakon što je pod hipoteku stavila stan svoje partnerice Ane u Šolinoj ulici na Dedinju, objavio je portal Nova.rs. Kredit je odobren za potrebe kupovine opreme za radiologiju i finansiranje pripadajućeg PDV-a.

Milica je nedavno otvorila firmu MD Clinica koja se bavi iznajmljivanjem vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanjem njima, a sada otvara i polikliniku.

Banka je odobrila kredit i to preko firme MD Clinic. Riječ je o zajmu za koji je stavljena hipoteka na Anin stan. Spomenuti portal također navodi kako njih dvije ne žive u ovom stanu, nego u vili Jovanke Broz. Međutim, po zakonu se moraju iseliti u naredna četiri mjeseca.

Inače, Ana i Milica su u vezi više od 12 godina, a sina Igora su dobile uz pomoć vantjelesne oplodnje. Ana je ranije izjavila da je ona prva političarka u Srbiji i regiji koju nije bilo sram biti pripadnica LGBT zajednice.