Hrvatska glumica
84

Anja Matković: SFF je važan cijeloj regiji, donosi nam dašak Hollywooda i evropske kinematografije

D. J.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zagrebačka glumica Anja Matković koja ima glavnu ulogu u filmu "Nakon ljeta" te supostpisuje scenarij zajedno s Danisem Tanovićem za ostvarenje koje će premijerno biti prikazano na otvaranju 30. izdanja Sarajevo Film Festivala, prošetala je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta.

"Ovo je nevjerojatna čast, ja još nisam ni svjesna da se ovo događa upravo i da ovaj film otvara 30. Sarajevo Film Festival koji nam je svima toliko važan u cijeloj regiji i mislim da nam donosi dašak Hollywooda i europske kinematografije, tako da sam strašno zahvalna i sretna", kazala je Anja.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ovo nije prvi put da surađuje s Tanovićem jer su ranije radili i na njegovom filmu "Deset u pola", no kaže da je ovaj put bila malo drugačija vrsta pripreme.

"Ovaj put je bila malo drugačija situacija jer sam ja skupa s Nikolom Kuprešaninom i pisala scenarij, tako da je bila drugačija vrsta pripreme i procesa, ali kao i uvijek prekrasno iskustvo. Danis je jedan divan redatelj i čovjek i mislim da se to negdje pretočilo i u ovaj film i nadam se da će to publika primijetiti", poručila je Anja.

Film "Nakon ljeta" je komična drama o mladoj ženi Maji koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, ona će se suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.