Otvoreno o svom iskustvu
32

Anna Kendrick nije bila svjesna da se nalazila u nasilnom odnosu: Veza nije slijedila tradicionalni obrazac

L. R.
Anna Kendrick (Foto: EPA-EFE)
Anna Kendrick (Foto: EPA-EFE)
Glumica Anna Kendrick nedavno je otkrila da je sedam godina bila u nasilnoj vezi.

Naime, 39-godišnja glumica nedavno je gostovala u podcastu "Call Her Daddy" kod voditeljice Alex Cooper gdje govorila o svom iskustvu u nasilnoj vezi.

Govoreći o jednoj turbulentnoj vezi, glumica je priznala da u početku nije shvaćala da se nalazi u "začaranom krugu" nasilničke veze.

"Veza nije slijedila tradicionalni obrazac. Budući da sam čitala sve članke i pomislila: 'Ovo ne izgleda kao nešto od toga. Izgleda slično onome kao što opisuju, ali ne u potpunosti'. Veza je trajala sedam godina, ali to nije bila promjena preko noći i to je trajalo nekih godinu dana", navela je.

Holivudska zvijezda objasnila je kako je isprva krivila sebe za njegovo ponašanje, ali je na kraju shvatila da ona nije kriva.

"Neprihvatljivo ponašanje došlo je apsolutno iznenada, ali imala sam toliko ljubavi i povjerenja u tu osobu pa sam mislila da to moram biti ja. Pomislila sam ako je jedno od nas ludo, to moram biti ja. Tako da je bilo vrlo teško zapravo reći: 'Ne, mislim da je ovo on'", odgovorila je.

Dalje je navela da nakon što su shvatili da su u svojoj vezi pokušali riješiti svoje probleme u zajedničkom savjetovanju za parove. Rekla je da je tokom tih seansi, koje su trajale godinama, obično bila smirena, ali jednog dana ga je konačno 'izgubila' živce i počela vikati na bivšeg partnera zbog njegovog maltretiranja.

Nakon incidenta, Anna je rekla da joj je jako neugodno i obratila se svom terapeutu kako bi se ispričala za svoje ponašanje. No, terapeut je rekao da je ponosan na to što je uradila jer je napokon shvatila da mora nastaviti dalje.

Ubrzo nakon prekida, Anna Kendrick je odlučila preuzeti glavnu ulogu u filmu "Alice Darling" iz 2022. godine, gdje glumi ženu koju dečko psihički zlostavlja.