Bh. pjevačica
3.8k

Antonija Čerkez pozirala u dresu Hrvatske pa odgovorila na kritike: Imam pravo obući šta god hoću

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bosanskohercegovačka pjevačica Antonija Čerkez, koja se plasirala u finale Zvezda Granda, trenutno boravi u Njemačkoj, gdje osim što ima zakazane nastupe prati i utakmice hrvatske reprezentacije.

Na svom Instgaram profilu, gdje ima više od 230.000 pratitelja, Antonija je objavila i nekoliko fotografija na kojima pozira u dresu hrvatske reprezentacije.

"Obučeš li kad igra BiH dres i navijaš li za Bosnu i Hercegovinu", "Tvoja je Bosna, a ne Hrvatska", napisali su joj neki korisnici Instagrama ispod ove objave.

Antonija im je odlučila odgovoriti i poručila kako ima pravo obući šta god hoće.

"Kako nikada ne komentirate kada pjevam 'Bosnom Behar', 'Je l Sarajevo gdje je nekada bilo..' i mnoge druge? Ne razumijem čemu potreba čim objavim nešto, vezano za moju pripadnost, jer sam rođena kao Hrvatica, nosim i imam te papire, odmah lupati po tastaturi", napisala je na početku svog komentara.

"Valjda imam pravo obući što god hoću, pri tome ne želeći nikoga uvrijediti da se razumijemo. Jednako sam objavljivala kada je i BiH ulazila u neka prvenstva, znam da nije imala tolike uspjehe u sportu, ali sam pružila podršku i bila uz istu. I uvijek bi. Sad je Hrvatska tu i ne vidim koga ja vrijeđam sa ovom fotografijom? Da sam obukla dres neke radnom države koja nije uopće evo, sa Balkana, pitam se bi li uopće bilo komentara - 'ti živiš u BiH što nosiš to'. Samo ljubav", poručila je pjevačica.

Također, na svom storyju podijelila je i video Harisa Dubice u kojem su prikazane ljepote BiH.

"Samo jedna uspomena i na moju ljubav prema BiH". dodala je u opisu.

Podijelila je i poruke podrške koje je dobila od onih koji ne vide ništa loše u njenoj fotografiji i zahvalila se svima koji je podržavaju.