Istražuju uposlenike
18

Argentinska policija vrši pretres u hotelu gdje je boravio Liam Payne, traže više dokaza o njegovoj smrti

L. R.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinska policija trenutno vrši pretres hotela u kojem je boravio Liam Payne neposredno prije smrti.
Kako prenose strani mediji, policija je upala u Hotel Casa Sur u Buenos Airesu tražeći dodatne dokaze i informacije o njegovoj smrti. Navedeno je da je istraga napredovala, a policija sada navodno traži dodatne informacije o zaposlenicima hotela Casa Sur.

Izvori tvrde da je hotel dužan dostaviti više sigurnosnih snimaka detektivima, kao i informacije o uposlenicima. Rečeno je da istraga istražuje osobe koje su bile na dužnosti na dan pjevačeve smrti i u danima koji su prethodili tragediji.

Prijavljeno je da je policija prethodno razgovarala s dva člana osoblja u hotelu zbog optužbi da su ga opskrbljivali drogom neposredno prije smrti. Tvrdi se da su higijeničar i još jedan uposlenik sakrili drogu u kutiji sapuna, koju je pronašla policija.

Preliminarni rezultati toksikoloških testova pokazali su da je u Liamovom tijelu pronađena mješavina supstanci, među kojima su kokain, benzodiazepini, crack kokain te "ružičasti kokain" - kombinacija metamfetamina i ketamina.

Podsjećamo, Liam Payne tragično je preminuo nakon pada s balkona hotela u Argentini. Šef hitne službe u Buenos Airesu otkrio je da je pjevač preminuo zbog višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje. Prema istrazi, Payne vjerovatno nije bio svjestan pada.