Boravila u rodnom kraju
54

Bebe Rexha reagovala na kritike: Albanci su se suočili s nametnutim državnim granicama

L. R.
Bebe Rexha (Foto: EPA-EFE)
Bebe Rexha (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je izazvala niz reakcija zbog svoje izjave o tome da su Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Preševo zapravo sve njena Albanija, slavna pjevačica Bebe Rexha je putem Instagrama odgovorila na kritike.

Naime, pjevačica je prvobitnu izjavu objavila nakon odmora i posjete djedovog groba u Debru, gradu u Sjevernoj Makedoniji, koji je ujedno i rodni grad njenog oca.

No, budući da su joj mnogi pratitelji ubrzo nakon toga uputili kritike kako bi trebala naučiti gdje se nalazi rodna kuća njenog oca i da je uvredljivo reći da je to sve njena Albanija, pjevačica je odlučila reagovati putem Instagram storyja.

"Albanci su se suočili s nametnutim državnim granicama, razdvajajući ljude iste krvi i nacije u različitim zemljama. Međutim, kada pomislim na Albance, državne granice mi malo znače. Mislim na naš lijepi jezik, našu tradiciju, muziku i ples i mnogo drugih zajedničkih elemenata koji se ne mogu izolirati granicama", napisala je na početku svoje izjave.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Mnogo sam zaljubljena u svoje korijene, ponosna sam što sam Albanka i ponosna na svakog Albanca koji još živi na ovim prostorima, kao i na mnoge druge koji žive u Americi, Evropi i dalje. Svijete, volim vas sve", napisala je.

Inače, njena posjeta rodnom kraju dolazi nakon što je sudjelovala na festivalu "Sunny Hill" koji se održavao od 25. do 28. jula u Prištini, a čija je jedna od organizatorica Dua Lipa.