Uklonjena iz kampanje
174

Bella Hadid će tužiti Adidas: Manekenka angažovala pravni tim usred kontroverze zbog reklame

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dan nakon što je Adidas najavio uklanjanje manekenke Belle Hadid iz nove reklamne kampanje za patike, čini se da Hadid to ne želi pustiti olako te je angažovala pravni tim.
TMZ je izvijestio da 27-godišnja manekenka ne namjerava odustati, a izvori bliski Hadid rekli su da je ona angažovala advokate da poduzmu pravne mjere protiv Adidasa.

Kako navode, manekenka želi tužiti kompaniju zbog nedostatka javne odgovornosti - u osnovi, rekavši da ona smatra da su provodili okrutnu i štetnu kampanju.

Prema izvorima, Bella Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972. godine, jer je to u suprotnosti s njenim vrijednostima i pogledima na nasilje.

TMZ također tvrdi da Bella Hadid ostaje pod ugovorom s Adidasom, uprkos prethodnim izvještajima koji sugeriraju da ju je kompanija raskinula ugovor.

Adidas je izabrao Bellu Hadid za promociju retro patike inspirisane Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, tokom kojih je 11 izraelskih sportista držano kao taoci i ubijeno.

Izraelska vlada kritikovala ih je zbog povezanosti s ovim događajem, a posebno zbog odabira Hadid za zaštitno lice uzevši u obzir da je poznata po svojim propalestinskim stavovima.

Bellu su optužili za antisemitizam zbog poziva na primirje u Gazi i javnoj podršci Palestini, a naposlijetku je Adidas zbog pritisaka iz Izraela odlučio ukloniti je iz reklame.

Adidas se izvinio, navodeći da nemaju namjeru da daju izjavu u vezi sa historijskim tragedijama. Oni su također najavili da će revidirati kampanju.