Bit će održan sutra
8

Beyonce podržala Kamalu Harris: Pridružuje se predizbornom skupu u Houstonu

A. Ć.
Beyonce (Foto: Instagram)
Beyonce (Foto: Instagram)
Beyonce će se pridružiti Kamali Harris na predizubornom skupu koji će se održati u Houstonu u petak, naveli su izvori za američke medije.

Već je najavljeno prisustvo još jednog muzičkog velikana Willieja Nelsona, koji se pojavio na njenom posljednjem albumu "Cowboy Carter".

Tina Knowles, Beyonceina majka, koja je ove godine naročito podržavala Harris, također će biti prisutna. Iako su ranije kružile glasine da će se Beyonce priključiti Harris, te informacije su se pokazale netačnima.

Međutim, najnovije vijesti o njenom nastupu ove sedmice dolaze iz pouzdanih izvora i nekoliko poznatih medija, uključujući Washington Post.

Kamala Harris često je koristila pjesmu "Freedom" objavljenu na Beyonceinom albumu "Lemeonade" iz 2016. godine na gotovo svakom javnom nastupu otkako je postala nasljednica predsjednika Joea Bidena kao demokratska kandidatkinja.

Također je i NBC News je potvrdio ovu informaciju, pozivajući se na tri anonimna izvora, dok je New York Times izvijestio o pojavljivanju Beyonce uz informacije prikupljene od dvije osobe koje su dobro obaviještene.

Beyonce je do sada pružala podršku demokratskim kandidatima, a 2013. godine je otpjevala himnu na inauguraciji Baracka Obame. Beyonce i Jay Z su 2016. bili glavne zvijezde na koncertu koji se održao prije izbora na kojima je Hillary Clinton bila demokratska kandidatkinja.