Slao ih putem Snapchata
28

Bivša djevojka tuži slavnog DJ-a za snimanje i dijeljenje eksplicitnih sadržaja

L. R.
DJ Diplo (Foto: EPA-EFE)
DJ Diplo (Foto: EPA-EFE)
Američki DJ i muzički producent Diplo optužen je za neovlašteno snimanje i dijeljenje seksualnih snimaka.

Naime, Jane Doe tvrdi da je bila sedam godina u vezi s 45-godišnjim DJ-om te da je on nakon njihovog prekida širio njene snimke kao znak osvete. Zbog toga je nedavno podignula tužbu u Kaliforniji, gdje traži 150.000 dolara odštete.

Kako piše u sudskim dokumentima, DJ čije je pravo ime Thomas Wesley Pentz je snimao i distribuirao njene seksualne fotografije i snimke bez njenog pristanka.

Jane Doe, koja živi u New Yorku, tvrdi da je bila uključena u fizički odnos s Diploom u junu 2016. nakon što su prvobitno počeli jedno drugom slati poruke eksplicitnog sadržaja na Snapchatu u aprilu te godine. Ona je navela kako su vezu prekinuli 2023. godine.

Prema sudskom izvještaju, Doe je dopustila Diplou da ih povremeno snima tokom odnosa, ali da je jasno istakla da ne želi da ih Diplo snima dok se upuštaju u intimne odnose bez njenog izričitog pristanka, niti je htjela da on distribuira fotografije i snimke drugima te da mu nikad nije dala saglasnost da to učini.

Međutim, Doe tvrdi da je u novembru 2023. godine dobila informaciju od jedne osobe koja je imala snimak odnosa između nje i Diploa. Riječ je o snimku koji je poslan još 2018. godine, gdje se prikazuju njeni intimni dijelovi tijela, stražnjica i lice.

Nedugo nakon razgovora između, osoba čiji identitet nije poznat, podnijela je prijavu policiju. Doe tvrdi da je njujorška policija izdala nalog za hapšenje Diploa zbog širenja intimnih fotografija i snimaka.