Povukla se iz javnosti
66

Bivša hrvatska glumica je otišla u samostan, a onda se odlučila za pustinjački način života

I. S.
Foto: bitno.net
Foto: bitno.net
Pred bivšom hrvatskom glumicom Editom Majić je bila blistava karijera. No, ona je umjesto slave odabrala samostan, a onda se odlučila za pustinjački način života.

Prvu veliku ulogu je imala u predstavi "Salome" režiserke Nenni Delmestre. Bila je zaposlena u dramskom pozorištu Gavella u Zagrebu.

Na Pulskom filmskom festivalu je 1999. nagrađena Zlatnom arenom za sporednu ulogu u filmu "Da mi je biti morski pas" režisera Ognjena Sviličića. Prestižnu nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu je dobila za ulogu Rebecce u hit predstavi "Gorki, gorki mjesec".

Ona se 2004. povukla iz javnog života i otišla u samostan Sv. Josipa u španskom gradu Avila. Njeno redovničko ime je Edita Marija od Križa.

"Koji je razlog zbog kojeg vrijedi živjeti? Ako je to samo ovo vanjsko, ovih nekoliko godinica proživjeti što ljepše, a potom nestati u ništavilu, s tijelom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu, onda je bolje uopće da ne postojimo", izjavila je Edita jednom prilikom.

Njena majka Jadranka Kanajet je 2017. godine otkrila da je ona odlučila živjeti kao pustinjakinja.

"Uz njenu molitvu, čitanja knjiga o svecima pustinjacima i općenito o pustinjaštvu, njezina čežnja je iz dana u dan sve više rasla. I tako sedam godina. Edita je čekala. Čekala je volju božiju. Bog nije odustao o namjere da ga Edita slijedi. I zbilo se prije tri mjeseca. Edita je pristala na saradnju s Gospodinom. Odlučila je postati njegovom pustinjakinjom", rekla je za bitno.net.