Velikodušna gesta
50

Blake Lively i Ryan Reynolds donirali milion dolara žrtvama uragana u SAD-u

L. R.
Blake Lively i Ryan Reynolds (Foto: Shutterstock)
Blake Lively i Ryan Reynolds (Foto: Shutterstock)
Usljed štete koju su u SAD-u napravili uragani Helene i Milton, Blake Lively i Ryan Reynolds donirali su milion dolara pomoći ugroženom američkom stanovništvu.

Oni su novac donirali organizaciji Feeding America, nakon što je uragan Milton u srijedu navečer pogodio područje Floride. Na taj način su ponovo pokazali svoju humanu stranu.

Njihova velikodušna gesta uslijedila je nakon vijesti da je njihova prijateljica, muzička zvijezda Taylor Swift donirala pet miliona dolara za istu svrhu.

Izvršna direktorica Feeding America Claire Babineaux-Fonteno ppohvalila je par za njihov doprinos u pomaganju pogođenima da se domovi obnove, a porodice finansijski oporave" od uragana koji su pustošili po jugoistočnim državama.

"Njihova dugogodišnja podrška Feeding America u kriznim vremenima pomogla je našoj mreži na terenu prije, tokom i nakon katastrofa", napisala je Babineaux-Fonetno na društvenim mrežama.

Naglasila je da će sredstva biti ključna u osiguravanju osnovnih potrepština kao što su voda, gotova jela i zalihe zajednicama koje se bore s golemim gubicima i zastrašujućim zadatkom oporavka.