Još je u nevjerici
16

Bliska prijateljica Liama Paynea pokazala poruke koje joj je slao prije smrti: Ništa se nije činilo neuobičajeno

D. V.
Jodie Richards i Liam Payne (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Jodie Richards i Liam Payne (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Prijateljica Liama Paynea Jodie Richards pokazala je poruke koje joj je on slao prije smrti. Za Sky News ona je kazala da je pokušavala nazvati Liama jer je mislila da je vijest o njegovoj smrti lažna.
"Stvarno sam bila bliska s Liamom, prijatelji smo godinama. Bio je u Argentini i htio je provjeriti jesam li dobro. Razgovarali smo skoro svaki dan i tako je bilo godinama. Uvijek je bio tu kad sam ga trebala, iako ne živimo blizu", rekla je Jodie. Liam se u ponedjeljak javio Jodie kada joj je poslao fotografiju na kojoj sjedi na krevetu u hotelskoj sobi u Buenos Airesu.

U srijedu je poslao poruku Jodie u ranim jutarnjim satima da je pita da li je budna. Ona je kasnije odgovorila da jeste. Pitala ga je da li je dobro, odgovorio je da jeste, na šta je ona napisala da je upravo stigla na posao. On je zatim naveo da odmara u Argentini.

"Radovao se svakom danu, rekao je da se prehladio, ništa se nije činilo neuobičajeno. On je uvijek na glamuroznijem mjestu nego mi. Obično mi je slao poruke dok je kod nas bila noć", kaže Jodie.

"Činio se dobro, izgledao je sretno i zdravo, nije bilo razloga za bilo kakvu zabrinutost, a onda sam čula vijest i nisam mogla vjerovati da je istina", dodala je.

Od Liama su se oprostile mnoge kolege i prijatelji, među kojima su Rita Ora, bivši članovi benda One Direction, Ed Sheeran...

Podsjećamo, Liam Payne tragično je preminuo nakon pada s balkona hotela u Argentini.