Božo Vrećo podijelio savjete o pripremanju krompiruše: Učite, drage moje
"I tako, moj dan može početi, savršenstvo! Kada pravim pitu, uvijek se ispeče reš i preko nikad nikakvi jogurti i nikako da se popari i bude mekana. To zna mene onda nije pita, pita mora hrskati pri zagrizu. Uvijeek je to krompiruša, sitne kockice krompira, bijeli biber i glavica crnog luka, jufke, naravno, skoro pa prozirne", započeo je.
Dodao je da ne treba pretjerivati sa stavljanjem ulja zato što vam od takve pite samo može pozliti.
"Za sukanje uvijek što tanja oklagija prije nego što rukama 'istegnete' krajeve. To ostavite za sami kraj. Praksa, morate napraviti barem pet-šest pita da uhvatite rutinu i uspijete napraviti pravu i jestivu. Sve ostalo su za 'kamena s' ramena' pa učite, drage moje. Nikad nije kasno jer vrijedi da naučite", napisao je.
Smatra da baš svi volimo pitu i da je bosanska ipak najukusnija.
"Sve druge imaju previše ulja, debleo tijesto, užasan nadjev. Tvrde su, žilave i slično. Welcome to Bosnia", naveo je.
"Bravo, Božo, umjetnik u svemu", napisala je jedna korisnica Facebooka.
"Dragi prijatelju, vi ste čarobni i tako blaženo jednostavni. Zdravi bili", dodala je druga.
"Uživanje je slušati tvoje savjete i gledati tvojih ruku djela", također je jedan od komentara.