Nisu u dobrim odnosima
11

Brat Julije Roberts glumici uputio javno izvinjenje nakon kontroverzne izjave iz 2018.

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Glumac Eric Roberts uputio je izvinjenje svojoj sestri Juliji Roberts u svojim memoarima koji nose naziv "Runaway Train", i to nakon što je ranije tvrdio kako je on zaslužan za njenu slavu.

Eric je za Vanity Fair 2018. godine izjavio: "Da nije bilo mene, ne bi bilo Julije Roberts i Emme Roberts kao slavnih osoba, kao glumica, i veoma sam ponosan na to".

"I tako sam ponosan što svi znaju da sam bio prvi, jer sam bio prvi nadaleko. Prvi sam dobio nominacije za Zlatni globus i Oscara, tako da sam ponosan na to", dodao je u toj izjavi.

Sada se Eric povlači, pišući u svojim memoarima: "Nadam se da će Julia prihvatiti ovo javno izvinjenje. Bilo je glupo to reći".

Eric u romanu dodaje da je upotreba droge igrala veliku ulogu u lošem odnosu sa njegovim sestrama Juliom, Lizom Roberts Gillan i Nancy Motes.

"Ne bih se iznenadio da su patili od PTSP-a iz vremena kada je bilo opasno biti u mojoj blizini", piše Roberts, "Lisa i Julia trebale su ljubav i zaštitu – umjesto toga dobile su strah i neizvjesnost".

"Naravno, najveća posljedica moje upotrebe droge bio je gubitak Emme", dodaje on u vezi sa bitkom za starateljstvo nad njegovom kćerkom, glumicom Emmom Roberts, koju dijeli sa Kim Cunningham.

U nastavku je dodao kako zamišlja da će ostati "Julijin brat i otac Emme Roberts do kraja života", napominjući da bi volio to da ispravi i da se "graciozno skloni u stranu".

U svom intervjuu za Vanity Fair 2018. godine, Eric je priznao da je tokom njegove mladosti svima "ponekad bio potreban odmor od njega, tvrdeći da je to sigurno uključivalo i Juliju".

Tokom pojavljivanja u podcastu "Still Here Hollywood" ranije ove godine, Eric je otkrio da Julia ne želi da on priča o njoj: "Volim svoju sestru, ali ne mogu pričati o njoj. Ona ne želi da pričam o tome".