Tito Jackson
89

Brat Michaela Jacksona preminuo u 70. godini, sinovi se oprostili porukom

L. R.
Tito Jackson (Foto: EPA-EFE)
Tito Jackson (Foto: EPA-EFE)
Član grupe Jackson 5 i brat Michaela Jacksona Tito Jackson preminuo je 70. godini.

Vijest o njegovoj smrti podijelio je Entertainment Tonight, a na društvenim mrežama oglasila su njegova djeca.

"Teška srca objavljujemo da naš voljeni otac, član Rock & Roll Hall of Fame, Tito Jackson više nije s nama. Šokirani smo, ožalošćeni i slomljena srca. Naš otac je bio nevjerovatan čovjek koji se brinuo za sve ", naveli su njegovi sinovi TJ, Taj i Taryll.

Tito je bio treće od devetero djece iz porodice Jackson. Rođen 15. oktobra 1953. godine, Toriano Adaryll Tito Jackson bio je prateći vokal, koji je svirao gitaru u grupi Jackson 5.

Pored njega, u grupi su bila braća Jackie, Jermaine, Marlon i Michael. Porodična grupa, koja je 1997. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, objavila je nekoliko hitova koji su postali broj jedan po slušanosti kao što su "ABC" i "I Want You Back i I'll Be There".

Jackson 5 postali su jedno od najvećih muzičkih imena pod vodstvom oca Joea Jacksona, radnika u čeličani i gitarista koji je uzdržavao svoju ženu i devetero djece u Indiani. Kako im je muzička karijera krenula uzlaznom putanjom, preselili su se u Kaliforniju.

On je 2016. godine objavio je i solo projekat pod nazivom "Tito Time". Nakon toga je 2017. godine objavio pjesmu "One Way Street".