Ima restoran u Beogradu
73

Brat Zdravka Čolića se ne eksponira javno, već duže vrijeme se uspješno bavi ugostiteljstvom

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kada je riječ o porodici legendarnog Zdravka Čolića, često imamo priliku čuti o njegovoj supruzi Aleksandri te kćerkama Uni i Lari. Međutim, rijetko ko zna da ima brata Dragana.

On se ne eksponira često u javnosti, a već duži niz godina uspješno se bavi ugostiteljstvom. Naime, otkupio je originalni recept za sarajevske ćevape od porodice Hodžić te u Beogradu otvorio restoran Sarajevski.

Zdravko i on su se još više vezali nakon što je 2009. preminula njihova majka Stana. Samo godinu dana kasnije preminuo je i njihov otac Vlado. Pjevač je u više navrata rekao da mu je to bio najteži period u životu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Kada sam se rodio, moj otac je htio da mu sin bude zdrav i izabrao mi je ime Zdravko. Kada se rodio moj brat, otac je želio da se zove Jugoslav, po državi, jer je on bio oficir. Bunio sam se rekavši da ću ga ja uvijek zvati Dragan. Imao je sreću da moje ime pobijedi. Roditelji su sve učinili kako bi brata i mene izveli na pravi put i sve najbolje su dali nama dvojici. Otac mi je kupio prvi gramofon, prvu gitaru… Sve to od jedne plate, jer je mama bila domaćica", kazao je Zdravko ranije.

Iako se Dragan ne eksponira javno, naravno da je velika podrška Zdravku. Nedavno je viđen na njegovom koncertu u Srbiji te je bio u društvu Nede Ukraden.