Upoznali se 1987.
105

Brena o odnosu njenog supruga i princeze Diane: Ona je bila super dama

I. B.
I sam Boba se u nekoliko navrata pohvalio ovim poznanstvom, a ko i ne bi? (Foto: Instagram)
I sam Boba se u nekoliko navrata pohvalio ovim poznanstvom, a ko i ne bi? (Foto: Instagram)
Princeza Diana bila je najomiljeniji član kraljevske porodice, a čak i nakon njene smrti koja se desila 1997. godine, i danas mnogima važi kao uzor. Ipak, nekima je možda promaklo njeno poznanstvo sa suprugom velike regionalne zvijezde Lepe Brene.
Suprug jedne od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije, bivši teniser Slobodan Boba Živojinović, imao je čast upoznati princezu Dianu.

Desilo se to 1987. godine na jednom od humanitarnih mečeva koji su se održali pod njenim pokroviteljstvom.

Boba je bio jedan od sudionika, a pisalo se da je princezu navodno "osvojio" svojim servisom. Diana je tada bila u braku sa današnjim kraljom Charlesom, no često je posjećivala mečeve, gdje je sjedila na tribinama i pratila Bobu.

Brena se sada prisjetila svojih početaka sa suprugom, spomenuvši i to poznanstvo.

"Svi su mi na neki način govorili da bi trebalo malo da se plašim Bobe. Ja bih ih uvijek pitala u kojem smislu, a onda bi mi oni govorili kako je on ipak poznat na svjetskom nivou, da će me ostaviti i da će pasti na čari neke svjetske ljepotice jer su one 'hvatačice'", rekla je Brena za Blic, pa se zatim kratko osvrnula na princezu Dianu.

"Ona je jedna super dama i ne želim da kažem ništa što bi povrijedilo jednu takvu ličnost", rekla je.

Naposlijetku, objasnila je, ipak je pobijedila njena i Bobina ljubav.

"Bobina i moja energija su se spojile, tako da sam ja svim tim ljudima koji su me savjetovali da ga se plašim govorila da nisam ni ja djevojčica od 14 godina, da me puste da sama sve to doživim, procijenim, pa, na kraju, i padnem i razbijem se ako treba, ali ću da ustanem i preživim. Naša ljubav je pobijedila. Ta nevjerovatna strast sa početka je prešla u jednu mnogo moćniju i snažniju fazu, u nešto mnogo kvalitetnije", zaključila je pjevačica.

Inače, Brena je nedavno predstavila i svoj novi biznis, vlastitu liniju čarapa koje je i promovisala u Beogradu.

Kako je objasnila, riječ je o jedinstvenom proizvodu jer u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu i nano čestice zlata, kojim nastoji "podići samopouzdanje damama".

"Htjela sam da kreiram čarape u kojima će sve žene moći da nose mini suknje. U kojima će vaše noge da izgledaju savršeno, bez celulita, da se pokrivaju ožiljci i vene i da vas ne bole noge poslije dugog stajanja", rekla je pjevačica.

Ideja o čarapama bila je njena želja još iz 1987. godine, a koja je uspjela da se realizuje tek kada je krenula korona.