Poginulo 17 osoba
131

Breskvica zbog poplava neće pjevati u Banjoj Luci: Svim srcem smo uz porodice stradalih

I. S.
Foto: Instagram/brrrreskvica
Foto: Instagram/brrrreskvica
Srbijanska pjevačica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, otkazala je nastup u Banjoj Luci u znak solidarnosti s unesrećenima u poplavama u BiH.

"Dragi moji, zbog tragedije koja se dogodila na teritoriji Bosne i Hercegovine, večerašnji nastup će biti otkazan. Svim srcem smo uz porodice stradalih", napisala je na društvenim mrežama.

Ona je trebala nastupiti kod zgrade Gradske uprave Banje Luke. Solidarnost s unesrećenima su iskazale mnoge druge poznate ličnosti, među kojima su Milan Pavlović, Zdravko Čolić, Saša Matić i drugi.

Screenshot: Instagram/brrrreskvica
Screenshot: Instagram/brrrreskvica

Poplave su pogodile Jablanicu, Konjic, Kiseljak, Fojnicu i Kreševo. Prema posljednjim informacija, poginulo je 17 osoba, a spasioci i dalje tragaju za nestalima.

Četiri osobe iz poplavljenih područja su primljene danas na Klinički centar u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba iz ove bolnice.

Predizborni skupovi su otkazani. Organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni telefonski broj 17039 za unesrećene u poplavama u Bosni i Hercegovini. Pozivom se doniraju 2 KM. Više načina na koje možete pomoći unesrećenim osobama možete pronaći ovdje.