Brojne reakcije
6

Bruce Willis snimljen u Los Angelesu: Djelovao dezorijentisano, prizor rastužio fanove

I. S.
Foto: X
Foto: X
Bruce Willis snimljen je u Los Angelesu. Glumac je djelovao dezorijentisano usljed borbe s afazijom i frontotemporalnom demencijom, a nove fotografije rastužile su njegove fanove.

"Moje misli su uz njega. Velika je ovo muka", "Tako mi je žao ovog čovjeka", "Tužno je vidjeti kako ova glumačka legenda polako odlazi", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Članovi njegove porodice su uz njega u svakom trenutku i pružaju mu njegu i podršku. Sa suprugom Emmom Heming Willis ima dvije kćerke: Mabel Ray i Evelyn, a s bivšom suprugom Demi Moore dobio je tri kćerke: Rumer, Scout i Tallulah.

Foto: X
Foto: X

Rumer je nedavno na Instagramu navela da se on uprkos lošem zdravstvenom stanju osjeća dobro. Demi je nedavno gostovala u "Drew Barrymore Showu" te izjavila: "S obzirom na situaciju, mogu reći da je trenutno stabilno."

Daily Mail je u maju ove godine objavio da se Bruce od 2022. godine bori s neizlječivom bolešću. Frontotemporalna demencija se razlikuje od poznatijeg tipa demencije - Alzheimerove bolesti.

Za razliku od Alzheimerove bolesti, kod frontotemporalne demencije gubitak pamćenja nije prvi simptom koji se dogodi. Prvi simptom je afazija, odnosno poremećaj govora.

Frontotemporalna demencija također utječe na dio mozga odgovoran za regulaciju raspoloženja, izazivajući nagle promjene raspoloženja, anksioznost, poremećaj svijesti itd.