Poslije tri mjeseca
3

Celine Dion prvi put u javnosti nakon OI u Parizu: U emotivnom govoru pričala o izazovima i nadi

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Celine Dion pojavila se prvi put u javnosti od svog nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu te je održala emotivan govor o nadi dok na svečanosti dodjele nagrada Spirit of Life za 2024. godinu u Los Angelesu.

Tokom svog govora, pjevačica je istakla da je centar za biomedicinski tretman dobro nazvan jer rade mnogo više od važnih istraživanja koja vode do novih tretmana.

"Pruža brigu ljudima u trenutku najveće potrebe u najtežem i najizazovnijem trenutku njihovog života. To je tako važno", rekla je Dion kojoj je u decembru 2022. dijagnosticiran sindrom ukočene osobe.

Potom je dodala: "Pruža najdragocjeniji sastojak, pruža nadu. I znam koliko je to važno".

Dion je zatim rekla da je tokom ogromnih izazova neophodno nastaviti imati nadu i biti pozitivan.

"Znam da u našim divnim životima, ispunjenim porodicom i radošću i ljubavlju, možemo biti suočeni i s ogromnim izazovima, s velikim testovima vjere i snage", rekla je dobitnica Grammyja.

Ispričala je kako je za mnoge koji ovo iskuse u nekom trenutku velika radost okupiti se na dodjeli kako bi učinili sve što je u njihovoj moći da pomognu širenju ovog velikog dara nade.

Te večeri Dion je uručila nagradu Spirit of Life Jayu Marcianu, predsjedniku i izvršnom direktoru AEG Presents.

Na web stranici organizacije navodi se da je cilj njihove godišnje kampanje okupiti umjetnike "kako bi podržali spasonosnu misiju u borbi protiv raka i dijabetesa".

Za rijedak izlazak, Dion je nosila crnu baršunastu haljinu s mrežastim rukavima, a kosu je nosila pokupljenu u punđu.