Rade na zbližavanju
0

Cher odustala od borbe za starateljstvom nad svojim 48-godišnjim sinom

L. R.
Cher i Elijah Blue Allman (Foto: Shutterstock)
Cher i Elijah Blue Allman (Foto: Shutterstock)
Američka pop zvijezda Cher odustala je od borbe nad starateljstvom njenog 48-godišnjeg sina Elijaha, a vijest o tome podijelili su njegovi advokati.
Pjevačica je krajem prošle godine podnijela zahtjev za starateljstvom navodeći kao razlog navodnu zloupotrebu opojnih sredstava i mentalne probleme, koje njen sin Elijah Blue Allman ima.

Međutim, advokatska kompanija Cage & Miles, koja zastupa njenog sina u saopćenju je navela da je postignut dogovor o tome da će se stranke usredotočiti na ozdravljenje i ponovnu izgradnju porodične veze.

Njeni odvjetnici su tokom kratkog saslušanja na Vrhovnom sudu u Los Angelesu rekli da su članovi porodice postigli privatnu nagodbu.

Kada je prvi put podnijela zahtjev za starateljstvo, Cher je tvrdila da njen sin u velikoj mjeri nije u stanju upravljati svojim finansijskim resursima. Inače, Elijah je prošle godine trebao dobiti imovinu od fondacije koju je osnovao njegov pokojni otac Gregg Allman.

Cher je tada podnijela je dva hitna zahtjeva za privremeno starateljstvo, koja su oba odbijena, iako ponuda za dugoročno starateljstvo nije riješena. Mediji su tada pisali da je ona čak angažovala četiri muškarca da otmu Elijaha iz hotelske sobe u New Yorku.