U blizini Miamija
3

Chris Brown optužen za silovanje žene na Diddyjevoj jahti, žrtva tvrdi da je bila drogirana

L. R.
Chris Brown (Foto: EPA-EFE)
Chris Brown (Foto: EPA-EFE)
Američki pjevač i plesač Chris Brown optužen je za silovanje žene na jahti repera P Diddyja.
Žena koja je željela ostati anonimna, tvrdi da ju je Chris Brown silovao 2020. godine kada je bila na jednoj od zabava P Diddyja, koja se održavala na reperovoj jahti u blizini Miamija.

Na početku svoje ispovijesti navodi kako se 2020. godine preselila u Los Angeles da bi nastavila plesnu karijeru te da je u decembru iste godine s prijateljicom otputovala u Miami. Dok je bila u gradu, nazvao ju je poznanik i pozvao je na Diddyjevu jahtu.

Kad je stigla na jahtu, tamo je vidjela Browna i kaže da je mislila da bi joj on "možda mogao pomoći ili je uputiti i dati joj neki savjet. Žena tvrdi da joj je on tokom razgovora dodao piće. Ona tvrdi da ju je Brown potom odveo u spavaću sobu na brodu i silovao nakon što ju je drogirao pićem.

"Sjećam se da sam ležala i pitala se: 'Zašto ne mogu ustati' Naredno što znam je da je bio na meni i nisam se mogla pomaknuti i rekla sam: 'Ne', a onda sam ga osjetila. Bila sam tako zgrožena", napisala je u optužbi.

U dokumentu kojeg su dobili strani mediji, ističe se da je tužba pokrenuta još 2022. godine, ali i da je ubrzo odbačena. Pjevačevi advokati kažu da je tužiteljica sve izmislila.

Mediji su kontaktirali i Diddyjeve advokate, ali nisu dobili komentar. Izvor blizak Diddyju je naveo da ove optužbe nemaju nikakve veze s njim i nisu navodile ništa protiv njega.

Podsjećamo, P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a trenutno je pritvoru, gdje će ostati do početka suđenja koje je zakazano za 5. maj 2025. godine.