Nevjerovatni iznosi
28

Cijene ulaznica za koncert Adele u Las Vegasu razbjesnile fanove: Gubim svako poštovanje prema njoj

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Britanska pop pjevačica nakon Europe, turneju nastavlja u Las Vegasu, a cijene ulaznica za njene koncerte su enormno visoke što je naljutilo njene fanove.

Naime, prva mjesta uz pozornicu dosežu cijenu višu od 5.000 dolara, a oni koji se odluče za sjedala na zadnjim mjestima dvorane morat će platiti između 3.500 i 4.800 dolara.

Preprodavači nude karte po nevjerovatno velikim iznosima koji se kreću od 13.000 pa sve do 70.000 dolara.

Fanovi su izrazili na društvenim mrežama ljutnju i razočaranje ovakvim cijenama.

"Ona je nevjerovatna, ali cijene ovih ulaznica su pretjerane", "Ako ovo kao umjetnik dopustiš, onda gubim svako poštovanje prema tebi", "Zato je dosta Amerikanaca stiglo na koncerte u Njemačkoj", "Imam karte i sada razmišljam da ih prodam", neki su od komentara.

Pjevačica je nakon ove turneje najavila dužu pauzu u muzičkoj karijeri, te se želi posvetiti glumi.

Podsjećamo, "Adele in Munich" bio je naziv za drugu koncertnu rezidenciju britanske pjevačice, nakon što je prije dvije godine započela niz nastupa u Las Vegasu. Turneja od deset datuma, koja je uključivala dva nastupa sedmično, započela je 2. augusta i završila 31. augusta.

No, osim što je riječ o jedinoj evropskoj turneji, posebnu pažnju privukao je namjenski izgrađen prostor na Messe Munchen, koji je koštao čak 100 miliona funti i imao kapacitet do 80.000 posjetitelja po danu.

Uz to, Adele je uspjela postaviti i novi svjetski rekord. Naime, Guinnessova knjiga svjetskih rekorda službeno je potvrdila da je Adele imala "najveći neprekinuti vanjski LED ekran".