Pjevačicina "dvojnica"
45

Damu iz Slovenije mnogi su pomiješali sa Konstraktom, i sama tvrdi: Možda smo neki rod

I. B.
Mnogi se slažu kako doktorica nauka iz Slovenije nevjerovatno sliči Konstrakti (Foto: Instagram)
Mnogi se slažu kako doktorica nauka iz Slovenije nevjerovatno sliči Konstrakti (Foto: Instagram)
Postoji teorija da svaka osoba na svijetu ima bar sedam osoba koje izgledaju identično poput nje. Sada, čini se da je za jednu takvu doznala i Konstrakta, kojoj su nedavno našli "dvojnicu" koja neodoljivo podsjeća na pjevačicu. Riječ je o dami iz Slovenije.

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu Ana Đurić Konstrakta digla je prilično puno prašine u regionu, a to je utvrdila i činjenicom da se na ovom takmičenju plasirala na visoko 5. mjesto.

Sada, obožavatelji su primijetili da bi pjevačica mogla imati i svoju dvojnicu - novinarku i publicistkinju Jercu Legan Cvikl koja je ujedno i supruga slovenskog političara Milana Martina Cvikla.

Jerca koja ima identičnu frizuru, plave oči te čak i mladež na istom mjestu kao Konstrakta, mnoge je navela da je pomiješaju sa pjevačicom čije smo riječi "umjetnica mora bit zdrava" proteklih mjeseci možda i previše puta čuli.

I sama Jerka uočila je nevjerovatne sličnosti, a uz splet fotografija napisala je: "Konstrakta, možda smo u nekom rodu".

To su primijetili i pojedini Slovenci, a jedan od njih je podijelio pjevačicinu sliku uz natpis: "Srbijanka na Evroviziji 2022. je kao naša Jerca".

Također, ispod Jercinih fotografija često se mogu naći i slični komentari koji potvrđuju kako se dosta ljudi slaže sa njihovom sličnosti.

"Pa kao bliznakinje, ja bih ovdje odradila DNK", jedan je od njih.

Inače, ova Slovenka je antropologinja, a 2009. je doktorirala na Fakultetu za humanističke nauke u Kopru. Aktivno se bavila novinarstvom i trenutno radi na četiri knjige, nedavno predstavivši i monografiju "Crna umjetnost".

Jerca sa suprugom Milanom ima dvoje djece, a još nešto čime se može pohvaliti je njena majka Dragica Marta Sternad koja je 2012. godine u Sloveniji proglašena naučnicom godine.