Bivši partneri
19

Demi Moore o zdravstvenom stanju Brucea Willisa: Sada je stabilno

D. V.
Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Instagram/Screenshot)
Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Instagram/Screenshot)
Glumica Demi Moore prije nekoliko dana posjetila je svog bivšeg supruga Brucea Willisa koji je trenutno u teškom zdravstvenom stanju.
Moore i Willis bili su u braku od 1987., a razveli su se 2000. godine. Godinama nakon razvoda Demi je ostala bliska sa svojim bivšim suprugom sa kojim ima tri kćerke.
Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Shutterstock/Klix.ba)

Prilikom govora na Međunarodnom filmskom festival u Hamptonsu, Demi je govorila o Bruceu i njegovoj borbi sa bolešću. Otkrila je da je morala pustiti prethodnu verziju Brucea i pronaći sreću u sadašnjoj.

"Za bolest moramo imati duboko shvatanje. Uvijek potičem da je potrebno upoznati osobe u stanju u kakvom jesu. Kada se držite za ono što je bilo, to je izgubljena igra. Kada ih upoznate onakve kakvi su sada, tada shvatite ljepotu. Bruce je sada stabilno", kazala je Moore. Demi je otkrila da je vidjela Brucea dva dana prije dolaska na film festival.

Podsjećamo, otkako mu je 2022. godine dijagnostifikovana afazija, Bruce Willis se rijetko pojavljuje u javnosti. On je jučer snimljen u Los Angelesu a sudeći prema snimcima i komentarima fanova djelovao je potpuno dezorjentisano.

Willisova bolest od 2022. godine vremenom je napredovala do frontotemporalne demencije.

Riječ je o rijetkoj vrsti demencije koja uzrokuje probleme s ponašanjem i govorom. Prvi simptomi koji su vidljivi su promjene ponašanja i poteškoće sa govorom. Nije poznato šta uzrokuje ovu bolest, ali ono što se zna je da u tome može postojati genetski segment nastanka bolesti.