Slučaj iz 2022.
9

Detalji nove tužbe protiv P Diddyja: Sportista ga navodno spriječio da napastvuje biznismena na zabavi

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nova tužba podnesena je protiv P Diddyja, a u njoj se navodi kako je neimenovani profesionalni sportista spriječio repera da seksualno napastvuje biznismena na zabavi 2022. godine.

Navodna žrtva, koja se pominje kao John Doe u sudskim dokumentima koje je dobio The Post, tvrdi da se incident dogodio tokom zabave za predstavljanje Combsove marke votke 2022. godine.

Osnivač Bad Boys Recordsa navodno je pozvao biznismena koji se bavi iznajmljivanjem luksuznih automobila i nakita iz Los Angelesa u svoju privatnu kancelariju tokom događaja i pokušao ga napastvovati.

Combsov navodni napad je na kraju osujetio neimenovani poznati sportista, koji je u tužbi identifikovan samo kao "Profesionalni sportista A", koji je ušao u kancelariju.

Nakon ulaska sportiste, biznismen je brzo napustio prostoriju i izašao sa zabave, prema dokumentima.

Čovjek tvrdi da je prisustvovao zabavi nakon što ga je Combs, njegova dugogodišnja mušterija, uvjerio da će biti prisutni "slavni gosti iz svijeta muzike i showbizza".

Navodi da je fotografisao Combsa kako sjedi na kauču s "drugim slavnim osobama", što je uključeno u tužbu. Međutim, lica navodnih poznatih ličnosti su zatamnjena.