Ne žele mu narušiti ugled
1

Diddyjevi advokati optužuju vladu za objavljivanje dokaza, ističu da treba imati pošteno suđenje

L. R.
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
Advokati Seana Combsa Diddyja Marc Agnifilo i Teny Geragos optužili su američku vladu za objavljivanje dokaza o slučaju, uključujuči snimak iz 2016. godine, gdje reper fizički zlostavlja tadašnju djevojku Cassie.

Oni ističu kako objavljeni dokazi narušavaju Diddyjevo pravo na pošteno suđenje. Dalje navode kako bi mogli tražiti da se snimak u kojem Diddy zlostavlja Cassie u hodniku hotela u Los Angelesu, izuzme sa suđenja.

Citirali su savezno pravilo kaznenog postupka koje zabranjuje tužiteljima ili vladinim agentima da otkrivaju stvari koje se dogode pred velikom porotom.

Njegovi advokati su naveli da su tužitelji, nakon što su obaviješteni o namjeri advokata da podnesu optužbe za curenje informacija, odgovorili da Odjel za domovinsku sigurnost "nije imao u posjedu videokasetu prije nego što ju je CNN" objavio i da snimak CNN-a "nije dobijen putem postupka velike porote."

Sporni snimak koji je CNN objavio u martu ove godine, prikazuje Diddya kako trči za Cassie niz hodnik hotela Intercontinental u Los Angelesu,udarajući je i gađajući je vazom prije nego što je odvuče do vrata sobe.

Snimka, koja se ubrzo proširila internetom, potvrdila je barem neke od optužbi za fizičko zlostavljanje protiv pjevačice u tužbi podignutoj u novembru.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a advokat Tony Buzbee koji će zastupati žrtve, naveo je da je Diddy drogirao ljude sredstvom za smirenje konja.

U optužnici navodi se da su policajci zaplijenili velike količine baby ulja i lubrikanata u njegovim domovima u Miamiju i Los Angelesu. Osim toga, otkrili su i vatreno oružje i streljivo s oštećenim serijskim brojevima.