Na Pozorišnom trgu
263

Djevojčica Tea bila je zvijezda i Šerbedžijinog koncerta, zaplesali uz pjesmu posvećenu Balaševiću

N. O.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Nakon što je jučer djevojčica Tea "ukrala show" na koncertu Zubina Mehte, večeras je ponovo na Pozorišnom trgu bila glavna zvijezda večeri te je zaplesala i s Radetom Šerbedžijom.

Naime, ova vesela djevojčica koju su danas pokušavali pronaći i iz Sarajevske filharmonije, još jednom je svojim plesnim pokretima obilježila koncert.

Ovaj put je prisustvovala koncertu Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a na snimcima se može vidjeti kako pleše između publike.

Naposlijetku, privukla je pažnju i Šerbedžije koji joj je prišao te su zaplesali uz pjesmu "Pismo iz Londona" koja je posvećena Đorđu Balaševiću.

Šerbedžija je pred koncert kazao koliko mu je lijepo kad dođe u Sarajevo te da to zna i njegova publika.

"Lijepo mi je uvijek kad dođem u Sarajevo i to zna i moja publika koja me očekuje. Sarajevo uvijek ima još jednu dodatnu dimenziju kod svih nas koji se bavimo umjetnošću. Ja bar tako mislim i osjećam. Tako da su to opet nekako posebni koncerti", poručio je.

Na Pozorišnom trgu mjesta su bila ispunjena poštovaocima lika i djela legendarnog umjetnika koji je svojim nastupom zasigurno opravdao njihova očekivanja.

Iako je kiša počela padati, publika nije htjela otići pa su pokušali improvizirati bez elektronike. Međutim, na kraju koncert je završen ranije zbog jakog pljuska.