Trenutno u fazi oporavka
96

Elton John otkrio da ima ozbiljnu infekciju koja mu je ograničila vid na jedno oko

L. R.
Elton John (Foto: EPA-EFE)
Elton John (Foto: EPA-EFE)
Muzičar Elton John jučer je putem Instagram profila otkrio da je nedavno imao infekciju koja mu je ograničila vid na jedno oko.

Ovaj 77-godišnjak otkrio je da se infekcija dogodila tokom ljeta, ali da je proces oporavka spor i potrebno je da prođe neko vrijeme kako bi mu se vid u potpunosti vratio.

"Preko ljeta sam se borio s teškom infekcijom oka zbog koje, nažalost, imam ograničen vid na jednom oku. Oporavljam se, ali je proces izrazito spor i potrebno je neko vrijeme da mi se vid vrati u zahvaćeno oko", naveo je na početku objave.

"Zaista sam zahvalan na izvrsnom timu ljekara, medicinskog osoblja i članovima moje porodice, koji su tako dobro brinuli o meni posljednjih nekoliko sedmica. Ljeto sam proveo mirno, oporavljajući se kod kuće i osjećam se pozitivno zbog napretka kojeg sam napravio u procesu zacijeljenja i oporavka do sada", dodao je.

Inače, Elton John je u januaru osvojio Emmyja za izvanrednu raznolikost za svoj live stream oproštajni koncert na stadionu Dodger, čime je postao 19. osoba koja je osigurala EGOT odnosno osvojila sve četiri prestižne zabavne nagrade: Emmy, Grammy, Oscar i Tony. No, na ceremoniji dodjele ga nije bilo zbog operacije koljena.

Turneja "Farewell Yellow Brick Road", koja se smatra njegovom posljednjom, obuhvatila je 330 koncertnih datuma od početka 2018. do 2023. godine. Neki od datuma turneje odgođeni su jer je bio podvrgnut operaciji kuka nakon pada i kada se zarazio koronavirusom. Odlučio je prekinuti turneju kako bi proveo više vremena s porodicom, koja živi u Velikoj Britaniji.