Podržao demokrate
68

Eminem se pojavio na skupu podrške Kamali Harris, a Obama citirao njegovu poznatu pjesmu

A. Ć.
Barack Obama i Eminem (Foto: Instagram)
Barack Obama i Eminem (Foto: Instagram)
Na skupu podrške Kamali Harris u Detroitu, govorio je reper Eminem, a i Barack Obama je iznenadio publiku kada je odlučio citirati Eminemovu pjesmu "Lose Yourself".

Na bini se prvobitno predstavio reper Eminem, koji je došao podržati Harris. Tom prilikom je rekao da mu Detroit mnogo znači te istaknuo važnost glasanja na izborima, ali i slobode mišljenja. Nakon toga je na binu pozvao Baracka Obamu.

Eminem je srdačno dočekao bivšeg predsjednika na bini, a Obama je u svom govoru priznao da je osjećao blagu nervozu. Njegov nastup nasmijao je i oduševio okupljene.

"Odradio sam mnogo skupova, tako da obično ne budem nervozan. Međutim, osjećao sam se na neki način da pratim Eminema", rekao je Obama, nakon čega je počeo citirati Eminemovu pjesmu.
"Primijetio sam, dlanovi su mi znojni, koljena slaba, ruke su teške, bljuvotina mi je već na džemperu. Mamini špageti. Nervozan sam, ali na površini izgledam smireno i spremno", referirao se Obama na poznatu pjesmu "Lose Yourself".

Poznato je da je Eminem i ranije podržavao Obaminu političku karijeru, a 2020. godine podržavao je Kamalu Harris. Osim toga, poznati reper je oštro osuđivao Donalda Trumpa, a spominje ga i u svojim pjesmama "Framed" i "The Storm".

Inače, pjesma "Lose Yourself", koju je Obama citirao, 2004. godine je osvojila Grammyja za najbolju rap pjesmu i najbolju mušku solo izvedbu.