Svjetska turneja
19

Emotivna premijera: Elton John se oprostio od publike uz smijeh i suze

A. Ć.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi dokumentarac o posljednjoj turneji legendarne muzičke ikone Eltona Johna donosi uvid u njegovu nevjerovatnu karijeru i emotivno oproštajno putovanje. Film "Elton John: Never Too Late" je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Londonu.
Na događaju u Londonu, a zatim i u New Yorku, ovaj 77-godišnji umjetnik izazvao je mješavinu suza i smijeha među obožavateljima. Tokom premijere u New Yorku, Elton se obratio publici s toplim riječima zahvalnosti svojim prijateljima, porodici i fanovima.

S duhovitom izjavom, prokomentarisao je svoje zdravstvene izazove i kazao:

"Nije mi ostalo mnogo. Nemam krajnike, adenoide, slijepo crijevo, prostatu, desni kuk, lijevo koljeno ili desno koljeno. Samo mi je lijevi kuk ostao, ali i dalje sam ovdje!"

Uprkos brojnim operacijama i zdravstvenim problemima, Elton je izrazio duboku zahvalnost za sve što ima, posebno se obratio svojoj porodici.

"Nikad vam neću moći dovoljno zahvaliti, vi ste ljudi koji su me oblikovali. Zahvaljujem Davidu, Zacharyju i Elijahu jer su me učinili najsretnijim čovjekom na svijetu," istakao je Elton na londonskoj premijeri, pokazujući koliko mu je važna podrška njegovih najbližih.

Dokumentarac o njegovoj oproštajnoj turneji nije samo prikaz muzičkih uspjeha, već i duboko emotivna priča o putovanju jednog od najvećih umjetnika našeg vremena. Elton John ostavlja neizbrisiv trag u muzici, a ovaj film predstavlja savršen način da se oprostimo od njegove nevjerojatne karijere.

"Elton John: Never Too Late" će 13. decembra biti dostupan na streaming platformi Disney+.