O čemu je riječ
26

Feđa Štukan nakon hapšenja u Beogradu završio na RTS-u u emisiji "Slagalica"

I. S.
Foto: Nova.rs/Vesna Lalić
Foto: Nova.rs/Vesna Lalić
Bh. glumac Feđa Štukan je nakon hapšenja na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu objavio da su ga spominjali u emisiji "Slagalica", koja se emituje na RTS-u.
Naime, zadatak je glasio: "Književna djela čiji je naziv jedna riječ na 'B' i njihovi autori".

Kao što je poznato, Štukan je napisao knjigu "Blank", koja je postala književni hit u BiH u regionu. Na listi su se našli i Svetlana Velmar-Janković, Euripid, Thomas Mann, Imre Keresz, Nicholas Sparks, Borislav Pekić, Jacques Prevert, William Shakespeare i Umberto Eco.

"Baš mi godra ovo", napisao je Štukan.

"Kad završiš u 'Slagalici', nema dalje. Bravo za autore i podršku, ne bi me čudilo da je ova igra na B bila samo zbog vas", "I to nasred RTS-a", "Zemlja čuda, Feđa", neki su od komentara. Sergej Trifunović je komentarisao da je ovo dobra ekipa.

Podsjećamo, Štukan je prije nekoliko dana izjavio kako smatra da smeta vlasti u Srbiji upravo zbog "Blanka".

"Mislim da ovo tinja već neko vrijeme. Ne govori mi niko o tome ništa konkretno, ali otkako je 'Blank' izašao u Srbiji… Moja gostovanja po srednjim školama, raznim festivalima i onome koliko ljudi je prihvatilo tu knjigu i koliko razumiju suštinski zašto je ona opasna - zapravo za sve ove režime u bivšoj Jugoslaviji… Mislim da je to prva stvar zbog koje se meni to dešava. Iskreno, mislio sam da će mnogo ranije da krene sva ta frka oko te knjige i oko mene zbog stvari koje u toj knjizi objavljujem", kazao je.