Govorila o izazovima
303

Folk zvijezda koja je rodila u 52. godini: Moja poruka svim ženama je da budu istrajne i mole se Bogu

I. S.
Foto: Grand
Foto: Grand
Folk zvijezda Sanja Maletić nedavno je postala majka u 52. godini i tako ostvarila svoj san. Sada je otkrila s kojim izazovima se susrela.
"Stiglo je preko 10.000 poruka. Potrudit ću se svima da odgovorim. Na svijet je došla jedna čarobna djevojčica koja se zove Vanja Stepanović. Ona je čudo božije, rodila sam je na Vidovdan. Govorila sam ja i o svojim neuspjesima. To traje sedam - osam godina, onda ideš dalje. Dok sam živa, dok priroda i Bog kažu da može, ja ću da probam", započela je.

Dalje je navela kako je odabir ljekara bio presudan. Prva etapa je bila priprema. Bila je u Solunu kod izvrsnog stručnjaka.

"Onda me je preuzeo doktor u Beogradu. Pružili su mi dosta ljubavi, dali su snagu i meni i mojoj bebi. Imala sam sreću i mogu da se zahvalim Gospodu Bogu. Nije bilo moguće usvajanje zbog mojih godina. Borba je trajala sedam - osam godina. Nisam krila, mnogo njih me je vidjelo. Budi ljudina i očekuj da budu i drugi prema tebi. Da bih došla do cilja, nisam smjela imati nikakva uzbuđenja. Bolje je malo primiriti se da možeš u molitvi da izneseš sve", rekla je.

Također je ispričala da je trudnoća bila lagana i da nije povraćala. Često je jela trešnje pa kćerku sada zove "majkina trešnjica".

"Volim što je djevojčica i nisu to nimalo naivne godine. Na nama je da vaspitamo svoje dijete da sutra prinese čašu vode svojim roditeljima. Ja sam 10 godina u braku. Ne eksponiramo se, niko nema pojma ni u kojoj firmi radim. Sretna sam što sam u svom životu odvojila privatno od poslovnog. Moja poruka svim ženama svijeta je da budu istrajne i da se mole Bogu", kazala je.