Pozirala u uskoj haljini
144

Georgina Rodriguez prekršila pravilo oblačenja u Saudijskoj Arabiji

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Georgina Rodriguez je nakon preseljenja u Saudijsku Arabiju prekršila pravilo oblačenja koje bi se trebalo poštovati u ovoj zemlji.
Naime, ona je na svom Instagram profilu objavila fotografije iz jednog restorana. Odlučila je obući kratku pripijenu haljinu. Međutim, pravilo nalaže ženama da se oblače "skromno i pristojno", što znači da ne smiju nositi prozirne, kratke ili uske komade odjeće. Oni koji žive u Saudijskoj Arabiji bi u javnosti trebali nositi i abaju - tradicionalni arapski komad odjeće koji izgleda poput plašta. Georgina ga je već nosila na utakmicama Svjetskog prvenstva u Kataru te na Ronaldovom dočeku u novom klubu.

Kao što je već poznato, strogo je zabranjen uvoz i konzumacija alkohola i proizvoda od svinjskog mesa, a zabranjeno je i jesti, piti ili pušiti u javnosti tokom mjeseca ramazana.

Podsjećamo, Ronaldo i Georgina nisu vjenčani, a u Saudijskoj Arabiji također nije dozvoljeno da nevjenčani par živi zajedno. Ipak, vlasti bi ipak mogle ignorisati prekršaje, s obzirom na to da je Ronaldo planetarno popularna zvijezda.