Rezervista IDF-a
180

Glumac Netflixove serije "Fauda" govorio o svom ranjavanju u Gazi, plakao na konferenciji

N. O.
Screenshot
Screenshot
Izraelski glumac koji se pojavljuje u Netflixovoj seriji "Fauda" na konferenciji za medije govorio je o povredama koje je zadobio nakon što ga je zahvatila eksplozija dok se borio u Gazi te je u jednom trenutku i zaplakao.
Idan Amedi (35) teško je ranjen u eksploziji u Pojasu Gaze prije više od dvije sedmice i rekao je da je ostao neprepoznatljiv odmah nakon što je pogođen gelerima.

"Bio sam do te mjere unakažen da me niko nije prepoznao. Šrapneli su mi probili vrat i kičmu, a ja sam sretan što ništa od toga nije pogodilo glavne krvne sudove", rekao je na konferenciji za novinare.

Dodao je kako ima slomljene kosti, uključujući prste te poručio: "Znam da ću se vratiti sviranju gitare i nadam se da ću moći biti u petoj sezoni 'Faude'".

U eksploziji u kojoj je povrijeđen Amedi poginulo je šest vojnika, a nekoliko je ranjeno. Lokalni mediji javljaju da su je "slučajno izazvale trupe".

Amedi je tokom konferencije za novinare obrisao suze i izrazio saučešće najmilijima poginulih boraca.

"Porodice treba da znaju da su njihovi sinovi i kćeri napravili veliku razliku. Ovo će ostati sa mnom cijeli život. Jednog dana ću moći da pričam o tom", rekao je rezervista IDF-a, koji je u eksploziji izgubio dva bliska prijatelja.