Podnijela tužbu
9

Glumica "Igre prijestolja" Esmé Bianco tuži Marilyna Mansona za silovanje

Klix.ba
Esme Bianco (Foto: Shutterstock)
Esme Bianco (Foto: Shutterstock)
Britanska glumica Esmé Bianco, poznata po ulozi u seriji "Game of Thrones (Igre prijestolja) podnijela je tužbu protiv Marilyna Mansona (Brian Warner) - navodeći kako ju je pjevač silovao, piše Variety.

Bianco je bila dio grupe žena koje su u februaru 2021. godine istupile u javnost otkrivajući kako ih je Manson seksualno zlostavljao.

Ona je tada za The Cut rekla kako ju je pjevač psihički zlostavljao, udarao bičem, sjekao nožem i ganjao sa sjekirom.

U svojoj tužbi je navela kako ju je Manson silovao u maju 2011. godine, kao i da ju je tjerao da konzumira različite droge kako bi je lakše nagovorio na seksualni odnos.

U tužbi navodi i kako joj je pjevač 2009. godine platio let do Los Angelesa (LA) govoreći kako će zajedno snimiti spot za njegovu novu pjesmu. U istom dokumentu je naveden i detaljan opis četverodnevnog boravka u Mansonovom domu, gdje je glumica navodno morala nositi samo donji veš i nije smjela napustiti kuću.

Glumica je navela kako je za vrijeme snimanja bila izložena elektrošokovima i bičevanju. Osim toga, napisala je i kako je Manson u potpunosti uništio kamere koje su korištene za snimanje spota. Spot zbog kojeg je pozvana u LA nikada nije objavljen.

Prema dokumentu koji je predala sudu, Manson ju je 2011. ponovo pozvao da snimaju film "Phantasmagoria" u LA-u, na šta je glumica pristala. Navodi kako je tokom dva mjeseca u LA-u bila izložena svakodnevnom zlostavljanju.

"Manson je kontrolisao njeno kretanje i prijetio joj da će joj poništiti vizu. Osim toga, držao ju je budnom danima, a preko noći bi je ostavljao ispred kuće", navodi se u tužbi.

Kompletan dokument koji je Bianco predala sudu moguće je pročitati ovdje.