Zvijezda "Broadwaya"
28

Glumica šokirala javnost: Imala sam spontani pobačaj tokom nastupa na kruzeru ispred 2.000 ljudi

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumica Laura Benanti otkrila je da je tokom nastupa na kruzeru doživjela spontani pobačaj i to ispred 2.000 ljudi.

Svoju ispovijest glumica je objavila na svom profilu na društvenim mrežama te navela da joj to nije bio prvi spontani pobačaj.

"Sve je počelo večer prije. Da je to bio naš prvi ili naš drugi gubitak, vjerojatno ne bih mogla nastaviti. Nažalost, bol i praznina zbog gubitka djeteta nije mi strana. Put je to kojim sam koračala i ranije, zajedno sa svojim suprugom. Oboje smo shrvani, ali ćemo zajedno proći kroz ovo", napisala je.

Benanti, koja se pojavila u TV serijama "Nashville" i "Supergirl", nastupala je pred 2.000 ljudi na brodvejskom krstarenju, na kojem su također nastupili Alan Cumming i Jeremy Jordan.

"Hvala svima u toj publici na milosti koju je vaša prisutnost omogućila. Što ste me podigli iz moje tuge. Hvala mojim prijateljima i kolegama izvođačima što su se okupili oko mene i tako ljubazno izašli u susret mojim promjenjivim potrebama.Također, je zahvalila bendu, ekipi, producentima i onoj maloj duši što me je odabrali za svoj dom, makar i nakratko", dodala je.

Ona i suprug Patrick imaju dvoje djece, od kojih je jedno rođeno prošle godine putem surogat majke.

"Moj suprug i ja smo slomljena srca, ali proći ćemo kroz ovo zajedno kao što smo mi, i mnogi drugi, učinili prije. Sve ovo dijelim, ne da bih pokupio suosjećanje ili pažnju, već da podsjetim mnoge ljude i porodice koji su patili i koji će patiti na ovaj način da nema srama u ovakvom gubitku. Da niste sami", navela je.