Potresni događaji
0

Glumica svjedočila protiv Mike Aleksića: Jedan od načina kažnjavanja je bilo "umivanje"

I. S.
Foto: Instagram/ivailincic - Nova.rs/Dejan Živančević
Foto: Instagram/ivailincic - Nova.rs/Dejan Živančević
Srbijanska glumica Iva Ilinčić svjedočila je protiv Miroslava Mike Aleksića, koji je optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko bivših učenica njegove škole glume.

Ilinčić je navela kako se prvi događaj desio 2014. godine, da se Aleksić ponašao čudno i da je dodirivanje predstavio kao "sistematski pregled".

Između ostalog je navela i da se u maju 2015. godine, kada je imala individualnu pripremu za prijemni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, tokom seksualnog uznemiravanja osjećala paralizirano, zbog čega nije mogla napustiti prostoriju, ali je sve vrijeme plakala i okretanjem glave pružala otpor, prenosi Telegraf.rs.

U navedenom vremenskom periodu su se, prema njenim riječima, desila još dva događaja. Posljednji, treći put je smogla snage pitati Aleksića da li to mora tako. Navela je kako je bila u stanju apsolutnog šoka i da je osjećala da je svih 10 godina provedenih u grupi bila velika laž.

Tvrdi da je bila kažnjena ako kaže ili uradi nešto što Aleksiću, da je jedan od načina kažnjavanja bilo "umivanje", kao i da joj je često upućivao uvrede.

Aleksićev advokat Zoran Jakovljević joj je postavio pitanja poput: "Je l' vi mrzite Miroslava Aleksića?", "Jeste li vi silovani tog dana?", "Zašto u iskazu sve vrijeme naglašavate da li ste imali čarape na sebi?" itd. Sve vrijeme se osmjehivao. Sudija je Jakovljeviću zbog nepoštovanja suda izrekao novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara (oko 1.700 KM).

Podsjećamo, Aleksić je optužen za četiri djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela seksualnog uznemiravanja, od čega su dva također kvalifikovana u produženom trajanju. Prva ga je optužila glumica Milena Radulović.