Počastio ih
91

Goran Bogdan zasukao rukave na filmskom festivalu, kolegama pržio ćevape

I. S.
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Glumac Goran Bogdan trenutno boravi na Slano Film Days te je odlučio zasukati rukave te svojim kolegama ispržiti ćevape.

"Mi, seniori, ovim smo kuhanjem htjeli dati gestu podrške mladim kolegicama i kolegama na ovom važnom festivalu koji ima za zadatak pružiti priliku, kontakte i podršku mladim ljudima na počecima njihovih karijera ili faza u karijeri. Što više spaja od umjetnosti i kuhanja?", kazao je.

Dodao je da voli kuhati, ali nije želio otkriti svoju formulu za dobre ćevape.

"Postoji mala magija koja se razotkriva vremenom i s puno ljubavi - u tome je možda formula", rekao je uz osmijeh.

Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish

Bogdan je pozirao za roštiljem sa Željkom Ljubasom, vlasnikom sarajevskog restorana Luka i kuharima. Druženje filmskih radnika je organizovano u bašti Ville Riva u Slanom.

Mirsad Purivatra, direktor Slano Film Days, okupio je vrhunska imena iz svijeta filma, među kojima su: Alfonso Cuaron, Pawel Pawlikowski, Ruben Ostlund, Michel Franco i drugi.

"Želja nam je da Slano zaživi kao mjesto filmskih razgovora, razmjene iskustava i ideja, neformalnih druženja i filmskih projekcija. Ovo je jedinstven format događanja posvećenih filmu koji povezuje regionalne filmske autore u usponu i istaknuta imena iz svijeta filma i filmske industrije. Ideja iza cijelog projekta je da mladi reditelji, glumci i snimateljice, oslobođeni natjecateljskog pritiska, otvoreno razgovaraju o kreativnom procesu stvaranja filmova, svojim idejama i novim projektima i to s filmskim profesionalcima koji su obilježili evropsku i svjetsku kinematografiju", izjavio je Purivatra ranije.