Rasplesali publiku
25

Grčka grupa Koza Mostra napravila show na Music Zoneu u Sarajevu

L. R.
Foto: Tin  Požarnik/Flyterior
Foto: Tin Požarnik/Flyterior
"Grčka Dubioza" možda nije najsretnije objašnjenje onoga što svira Koza Mostra, ali lako objašnjava količinu energije i muzički stil kojeg je ovaj grčki bend donio sinoć na festivalu Music Zone u Sarajevu.

Koza Mostra sinoć je napravila pravi show na Skenderiji i sticajem okolnosti, baš ispred Ambasade Republike Grčke i prouzrokovala upalu i onih mišića za koje publika nije ni znali da ih ima. Bio je ovo jedan od najozbiljnijih koncerata uživo u ovoj godini u Sarajevu.

Grupa je osnovana 2011. godine i spaja rock, ska i punk muziku s elementima balkanske tradicijske muzike. Lider i vokal benda, Elias Kozas je rekao kako inspiraciju, naravno, najčešće crpe iz svoje zemlje ali 'odlutaju' po potrebi i u druge balkanske zemlje.

Slavu su stekli kada su se 2013. takmičili na Euroviziji s pjesmom "Alcohol Is Free" i tamo osvojili šesto mjesto, a u Grčkoj su jako popularni te su im oba albuma doživjela velike tiraže.

Večeras na Music Zone scenu dolazi bend iz Zrenjanina, omiljen širom Evrope, ABBA real tribute band sa originalnim izvođenjem hitova jedne od najpoznatijih svjetskih grupa ikada.

Zahvaljujući Unipan prijateljiu ovogodišnjeg Music Zone Sarajevo, ulaz na večerašnji kocert je slobodan

U petak će nastupiti grupa TBF, uvijek rado viđeni gost u glavnom gradu Bosne i Hercegovine jer je dobar provod uvijek zagarantovan na njihovim svirkama.