Konačno riješila dilemu
45

Haljina Jennifer Aniston iz "Prijatelja" je godinama izazivala rasprave: Koju ste boju vi vidjeli?

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bilo je potrebno skoro 30 godina od emitovanja da se razriješi dugogodišnja debata vezana za haljinu Jennifer Aniston u omiljenoj seriji "Prijatelji".

Aniston je konačno dala odgovor koje je boje Rachelina čuvena haljina, nakon što je ranije ove sedmice HBO Max podijelio dvije uporedne fotografije Jennifer u spomenutoj haljini.

Fotografija je nastala u 3. sezoni tokom snimanja druge epizode naziva "The One Where No One's Ready". Na fotografiji Rachel nosi zelenu haljinu sa četvrtastim dekolteom i prorezom do bedara.

Zbog razlike u kvaliteti filma (epizoda je emitovana još 1996.) haljina je "podijelila" gledaoce po tome koju boju vide. U objavi na Instagramu, snimak 4K kvaliteta prikazuje komad odjeće u nježnoj plavoj nijansi, dok je u HD (high-definition) haljina blijedozelene boje.

Čini se da verzija visoke definicije najpreciznije oslikava boju, jer je Aniston ponovo objavila Instagram na svom Storyju, napisavši: "Da se zabilježi, haljina je bila mint zelena".

Tokom 10 sezona serije, Anistonin lik postao je poznat po svom modnom stilu iz 90-ih, od kratkih topića bez rukava i kariranih suknji do kombinezona.

Čak je i njena frizura iz "Prijatelja", postala prepoznatljiva kao "Rachel" te su je žene širom svijeta nastojale iskopirati.