"Još ste ljigaviji"
93

Hana Hadžiavdagić o influenserima koji su dosad šutjeli o Palestini: Treba upirati prstom u sve vas

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hana Hadžiavdagić je na društvenim mrežama kritikovala influensere koji su dosad šutjeli o genocidu nad narodom Palestine.

"Vidim bude se iz sna nakon dva tjedna neki pa eto kao stavljaju story Palestine jer su vjerovatno 'primorani' od strane pratioca u inboxu. Ej, nemojte, samo ste još ljgaviji jer to radite što 'morate', a ne jer iskreno osjećate. Da! Treba upirati prstom u sve vas jer ste uzori stotinama mladih generacija", navela je.

Dodala je da nam mladost ionako u dobroj većini živi bez osjećaja i bez doticaja sa stvarnošću.

"Baš je odlično što ih učite da okreću glavu od humanosti, istine i pravde jer doslovno to radite šutnjom i ignorisanjem ljudskog jada koji se dešava pred očima cijelog svijeta!", objavila je.

Screenshot: Instagram/hana
Screenshot: Instagram/hana

Hadžiavdagić je ranije objasnila svojim pratiteljima kako da izbjegnu shadowban (smanjeni domet objava na Instagramu koje su vezane za genocid u Palestini i slično).

  • Pišite Ga.a ili Pa.estina ili I.rael (stavite neki znak ovog tipa na neko od slova u imenu)
  • Između storija o dešavanjima stavite story iz života, bila to fotografija ili video uobičajen za vaš sadržaj

Dodala je da njoj ovo uspijeva i da zasad nema promjenu analitike.

"P. S. Ovi regionalni 'utjecajni' koji i dalje šute su mi toliko odvratni da nemam riječi, a pola njih ima djecu istih godina koja ginu u Gazi. Pravi uzori za kampanje brendova, nema šta...", napisala je.