O borbi za potomstvo
1.2k

Hana Hadžiavdagić: Voljela bih imati dijete, šteta je da se ovakvi geni ne prenesu dalje

D. J.
Foto: Beep Up
Foto: Beep Up
Hana Hadžiavdagić, jedna od najuspješnijih influenserica u regiji, otvoreno govori o brojnim temama pa tako i o vlastitoj borbi za potomstvo.

Hadžiavdagić je danas sudjelovala na poduzetničkoj konferenciji Beep Up koja je održana u Zagrebu, a influenserica je uz brojne goste iz svijeta marketinga, poduzetništva i komunikacija, govorila o djeci, odgoju djece i umjetnoj oplodnji kojoj se podvrgnula više puta.

"Mislim, ja zaista bih voljela imati dijete jer šteta je da se ovako savršeni geni ne prenesu dalje", kazala je Hana na konferenciji te dodala kako uvijek o toj temi iskreno govori.

"Ovo je vrlo delikatna tema, no ja moram priznati da sam uvijek vrlo iskrena, a ovo društvo ne zaslužuje tu iskrenost jer smo prilično licemjerni. Svi želimo iskrenost, a zapravo kad im se istina kaže onda svi žele taj celofan. Nismo došli na taj stupanj da se u ovom društvu priča o iskrenim stvarima i meni mama uvijek kaže: 'Hana, nije ovo društvo zaslužilo tvoju iskrenost, potrošit ćeš se prije vremena'. Ali ja uvijek idem glavom kroz zid, kome se sviđa - sviđa, kome ne, neka me slobodno prestane pratiti", kazala je Hana. Potom se osvrnula i na svoju borbu za potomstvo te je kazala da je već nekoliko puta išla na umjetnu oplodnju.

"Iskreno, ne znam hoći li nastaviti s tim procesom. Ne zato što se bojim neuspjeha, i ne zato što mislim da je to neuspjeh za jednu ženu, apsolutno nije, žena može da se ostvari na svim drugim poljima. Ja se ostvarujem svaki dan, radim na sebi, na svom izgledu, na svom ponašanju, na svojoj glavi i naravno na svojim poslovnim uspjesima. Ja sam zadovoljna životom kojim živim, putujem gdje hoću, hvala Bogu imam novaca da doniram onima kojima je to potrebno. Ako se u ovom životu ne ostvarim kao majka, možda sam u prošlom imala petero djece. A možda u ovom životu treba da se brinem o djeci koja nemaju, da doniram i da im pomažem da izađu na neki bolji put", poručila je Hana.